Bu makalemizde Linux yada Windows hosting hizmetimizi sıfırlamak istediğimizde hangi işlem adımlarını izleyeceğimize detaylı olarak değineceğiz. Hosting sıfırlama işlemleri ;

Linux Hosting hizmetleri için ” Basic, Duo, Business, Penta, Premium ve Large ” paketler için kullanılabilmektedir.

Windows Hosting hizmetlerin de ” Basic, Duo, Business, Penta ve Premium ” paketler için kullanılabilmektedir.

1) Öncelikle hosting.com.tr üzerinden müşteri girişi yaparak sonrasında ” Hostinglerim -> Yönet “ butonuna tıklıyoruz.

2) Hosting yönetim paneli üzerinde sol menüde bulunan ” Hosting Sıfırla “ butonuna tıklayarak hosting hizmetimizi ilk aldığımız haline geri döndürmek için işlemlerimize devam ediyoruz. Linux ve Windows hosting hizmeti olan müşterilerimiz için işlem adımları aynıdır.

3) Hosting sıfırlama işlemi geri dönüşü olmayan bir işlem olduğu için site üzerinde sıfırlama öncesinde bir çok uyarı bulunmaktadır. Eğer verileriniz önemli ise yada sitenizin mevcut halinin yedekleri bulunmuyor ise, Hosting Sıfırlama işlemi öncesinde tüm verilerinizi yedeklemenizi öneririz.

Yukarıda ki işlemleri gerçekleştirmemiz sonrasında bulunduğumuz sayfa üzerinde ” İşlem başarıyla tamamlandı ” bildirimini görene kadar bekliyoruz. Bu bildirim sonrasında hosting hizmetimiz ilk aldığımız haline geri dönmüş ve sıfırlanmış durumda olacaktır.

| Hosting.com.tr